2018. január 31., szerda

Amerikába megyünk

Ez a bejegyzés nem a történelmi projektről fog szólni.
Holnap Amerikába "megyünk", ráadásul New Yorkba 😋. Ottani iskolásokkal találkozunk és együtt ünnepeljük a Hangos olvasás napját


Ezt tudtuk meg róluk:
We live in Oceanside, NY in the United States.
We are about 30 minutes from New York City.
We live in the suburbs. It is not as busy as the city.
We start school at 8:15am and end at 3:05pm.
We have 25 students in our class.
We like to play sports (soccer, baseball, cheer leading, dance), play video games, and hang out with friends.
We speak English. We are learning Spanish in school.
We have four seasons. Right now it is winter. It gets very cold and we have snow throughout the winter. Sometimes school gets cancelled because of the snow.
Our summer is very hot and humid. We love visiting the beach (we live a few minutes from the Atlantic Ocean) and swimming in the summer. 

Mi is írtunk már magunkról, Budapestről, az iskolánkról nekik. És nagyon készülünk a találkozóra. Rövid mesét olvasnak majd néhányan angolul, de videóüzenetet is készítettünk nekik, amelyben Bosnyák Viktória Tündérboszorkány című kötetéből magyarul olvasnak fel részleteket a gyerekek. Az angol feliratozást  Lili néni lektorálja. 

Hamarosan következik a teljes anyag, amelyen gyönyörűen olvasnak a gyerekek. 💓 A képre kattintva nézhetik meg az érdeklődők a videót.

http://csvmg.hu/sikereink_2017_18

Remekül sikerült a találkozó. (Márta néni, az angol tanár segítségünkre volt.) Az amerikai iskolások örültek a feliratozott videónak, néhány magyar kifejezést már a Skype-on keresztül is igyekeztek elsajátítani.
Szeretem ezeket a Skype-os órákat, a tanítványaim persze azt kérdezik: "A tavaszi szünetben elutazunk New Yorkba?"




  



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése