2018. január 6., szombat

Formatív értékelés a Vocal Recall alkalmazással

Január 2-án a Twitteren Martin Burett "csiripelt" erről az alkalmazásról. Felkeltette az érdeklődésemet, azonnal letöltöttem az iPad-re. (A GooglePlay áruházban androidos változata is megtalálható.) 
A lényeg, hogy QR kódok mögé "hangos" értékelést rejthetünk, saját hangunkon mondhatjuk el diákjainknak, hogy hogyan vélekedünk munkájukról.
Először a QR kódokat kell e-mailben megkérni, lehet 70-et, 140-et, 280-at is igényelni. Ki kell a kódokat nyomtatni. Az alkalmazáson belül ezután a felvétel ikon segítségével elmondhatjuk (max. 5 perces 😁 értékelésünket, amit a "felhőben" egy QR kódhoz rendelhetünk. Jó, ha elnevezzük a QR kódot, hogy később be tudjuk azonosítani! Az elkészült kódot a diák adott munkájához kell csatolni, mondjuk ragasztóval. A tanulók egy QR kód olvasó segítségével tudják meghallgatni az értékelést.
Hétfőn az írás füzetekbe ragasztott kódokkal fogom kipróbálni az alkalmazást, kíváncsi vagyok tanítványaim reakcióira.
Ami számomra pozitívum az appban, hogy személyes, egyéni, nem kell, hogy az "osztálytársak is hallják", elkerülhető, hogy a gyerek kényelmetlenül érezze magát társai előtt. (Természetesen az értékelés itt is akkor jó, ha korrekt és fejlesztő.)

Ez egy próbálkozás, nem nagyon kreatív, de kíváncsi vagyok a gyermekek reakciójára, amikor kiosztom holnap a félévi szövegértés felmérőt.

 

3 megjegyzés:

  1. Az értékelés nagyon jó, de lehetne még .. irodalmi arcképcsarnok? egy költő egy vers diáktól..vagy honismereti séta az itt élők kalauzolásával, járó-kelő március, 5 perc rengeteg idő! Ebben rengeteg lehetőség van! köszi!

    VálaszTörlés