2018. március 2., péntek

Projektzárás

A mostani 4.b-t is lenyűgözték a történelmi olvasmányok. Szerették beleélni magukat a hősök életébe. Álmos (Krisztofer) vezette őket a rögös úton.
Alapvetően a munka közös felülete a Teams (Office365) volt, itt kerültek kiosztásra a feladatok.
A csoportok a "beadandókat" a beépített Osztályjegyzetfüzetben készítették el.


A feladatokért kapott pontok a ClassDojo csoportjainál kerültek rögzítésre. A csoportok között verseny zajlott.Alakult az idővonalunk is.


A Padlet lehetőségeit is kipróbáltuk, ide gyűjtötték a gyerekek (a blog helyett) a korok zárásához elkészített szöveges munkáikat.

A Classdojoban gyűjtött pontok mellett ellenőrzőlisták segítették a projektzárást. Ezek segítségével sokrétűen értékelték a tanulók saját munkájukat, a társaikét és a csoportét is. A többféle szempont szerinti értékelést felhasználva osztályzatot is kaptak irodalomból.

Áttekintő táblázat csoport értékeléshez
A "záró fogalmazás" feladat a legmagasabb pontszámú, a Teams-ben kiosztott feladat volt, melynek elkészítése akár megfordíthatta volna a csoportok közötti verseny állását is. De a gyerekek értékelése alapján a legjobb fogalmazás a nyerésre álló csapat egyik tagjáé (Leventéé) lett, így ők nagy fölénnyel győztek. Érdekes látni, hogy mit is szűrtek le az olvasmányok megismerése során az egészből.

https://csvmg-my.sharepoint.com/:b:/g/personal/tar_marianna_csvmg_onmicrosoft_com/ET9mJtQomSFApU2ximtfBNUBxFrHR6jEYs_cc_j2xFf8Zg?e=xdPnuk
Kattints a képre!
DTH
A Digitális témahéten ezzel a projekttel a 4.b is részt vett a közös iskolai nagyprojekten. Vállaltuk, hogy a testvérosztályt tanítjuk Skype-on keresztül. Ehhez remek vázlatokat készítettek a gyerekek a Teams felületén létrehozott Osztályjegyzetfüzetben, majd a vázlat segítségével q törzsek előadásokat tartottak a választott történelmi témából. A tudást a végén egy megosztott Kahoot! teszttel ellenőriztük. (Szárnyalásainknak a WIFI minősége azért egy kicsit gátat vetett. 😕)

Minecraft
A projekt legjobban tetsző része (számomra pedagógusként és a gyerekeknek is) az volt, hogy a Minecraftban megépítettük a korabeli építményeket. A legjobban a gyerekek fantáziáját a várak mozgatták meg, remek alkotások születtek.
A projektet természetesen eredményhirdetéssel zártuk. Tas törzse győzött: Panni (a törzsfő), Ákos, Ramszi, Milán, Krisztofer (ő a fővezér is volt) és Levente örülhettek a jutalomnak.

A győztes csapat
A jutalmak:
  1. Sötétben világító PLA-ból nyomtatott Creeper gyűrű (3D nyomtatóval, Minecraft)
  2. Történelmi játszófüzet
  3. Fagyi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése