2017. április 27., csütörtök

Robotika, kódolás kisgyermekkorban konferencia


2017. április 28-án került megrendezésre a Robotika, kódolás kisgyermekkorban konferencia.


A plenáris előadásokat Horváth Ádám és Lénárd András tartotta, az utóbbi előadó részletesen kitért a jelenlegi kerettantervre és a készülő NAT-ban várható változásokra.

Ezután a szekciók következtek, melyekben a robotika, kódolás oktatásában már jártas előadók mutatták be jógyakorlataikat. Önálló szekciója  lett a Bee-Bot "méhecskének", sajnos ezt nem volt lehetőségem személyesen meglátogatni, mert éppen egy másik csoportban tartottam előadást saját gyakorlatomról. De sokat hallottam már innovatív kollégáimtól a "Robotcsámborgásról" vagy akár a méhecske SNI-s és halmozottan sérült gyermekek oktatásában való hasznáról.




A saját szekciómban lenyűgözött Sarbó Gyöngyi előadása, mely a Bee-Bot robot programozásától a Kodu "játszótér" megalkotásáig tartó folyamatot mutatta be. Nagy-nagy érdeklődéssel hallgattam a "szomszéd" iskola két pedagógusát (Szőnyi Zsuzsannát és Knotz Ildikót) az FLL robotverseny tantárgyakba illeszthetőségéről. Hiszen a robotverseny nem egyszerűen a Lego robot programozásáról szól, hanem terepasztal építésről, csoportfeladatról/együttműködésről és például környezetvédelemről. Nagy örömmel nyugtáztuk, hogy az iskolák közelsége miatt könnyen követhetjük nyomon egymás munkáját.
Hasznosak ezek a konferenciák, remélem, hogy egyre több pedagógus alkalmazza mindennapi gyakorlatában is az itt látottakat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése