2024. január 17., szerda

Mi lesz a felfedezésekből?

Tényleg nagyon klassz ez az alkalmazás. Megmutatom majd a kollégáimnak is.

Részt veszek a programban is, ezért azután jelvényt is kaptam:



Büszkén jelentem be tagságomat a @MagicSchoolAI Pioneers programjában! 2. osztályos tanítóként használni fogom az appot tanítványaim és a magam örömére.


Már a 3. képzésen is túl vagyok. Sőt @MagicSchoolAI pólót is kapok majd.

Frissítés: a póló megérkezett, az osztályfényképezéshez fel is vettem, hadd tudja mindenki, hogy a pedagógusok mágikusak.😀

Írok egy kicsit a gyakorlati alkalmazásról is.

Javában zajlik a Medve projekt a 2.b-ben. A projekt Kányádi Sándor Talpas történetek című könyvére épül. De más olvasmányokat is megismernek majd a gyerekek, például az olvasókönyvükből. Gondoltam létrehozok  a Magic School AI felületén egy egyéni chatbot-ot, ami csak a témához kapcsolódik. A gyerekek majd az én felületemen használhatják ezt a chatbotot.

Szerintem remekül sikerült, bár csak egyszerű kérdéseket tettem fel.

A létrehozás kritériumai még angol nyelven kerültek be:

"Útmutató a chatbothoz:

I am a 2nd grade Hungarian language and literature teacher. We are currently working on the Bear project with my students. I would like them to learn a lot about the bear, about bear stories and to be able to ask about them. (Az alkalmazás azonnal magyarul válaszolt, ahogy beazonosította a magyar nyelv és irodalom tantárgyat.)

A létrehozott chatbot:

Én vagyok a barátságos Bear Buddy Botod! 🐻 Azért vagyok itt, hogy segítsek neked és 2. osztályos diákjaitoknak mindent megtanulni a medvékről és a medvetörténetekről magyarul. Nyugodtan tegyen fel nekem bármilyen kérdést, vagy kérjen forrásokat a medvékkel és a medvetörténetekkel kapcsolatban. Merüljünk el együtt a medvék világában! Hogyan segíthetek ma neked? 

A kérdés:

"Milyen könyveket ajánlasz a medvék tanításához?

 

Örülök, hogy érdekel a könyvek használata, hogy megtanítsd a diákjaidat a medvékre! Íme néhány javaslat:

  1. - Barna medve, barna medve, mit látsz? szerző: Bill Martin Jr. és Eric Carle - Ez a klasszikus képeskönyv élénk illusztrációkon és ismétlődő szövegeken keresztül vezeti be a gyerekeket a különböző állatokba, beleértve a medvéket is.
  2. "Bear Shores On" Karma Wilson és Jane Chapman - Ebben a szívmelengető történetben egy medve átalussza a téli vihart, miközben barátai összegyűlnek a barlangjában. Ez egy nagyszerű könyv a hibernáció és a barátság megvitatására.
  3. Michael Rosen és Helen Oxenbury "We're Going on a Bear Hunt" című könyve - Csatlakozz egy családhoz izgalmas medvevadászati kalandjukon ebben az élénk és interaktív könyvben. Tökéletes arra, hogy diákjait ismétlődő nyelvbe és mozgásba vonja.
  4. Mary Batten "Medvék hibernálása" - Ez a nem fikciós könyv bemutatja a fiatal olvasókat a hibernálás és a különböző medvefajok fogalmának. Érdekes tényeket és gyönyörű fényképeket kínál.
  5. "Jegesmedve, jegesmedve, mit hallasz?" Bill Martin Jr. és Eric Carle - Ez a "Barna medve, barna medve" társkönyv bemutatja a gyerekeket a különböző állatok, köztük a jegesmedvék hangjainak.
  6. David Litchfield "A medve és a zongora" - Ez a megható történet egy medvét követ, aki felfedez egy zongorát az erdőben, és tehetséges zenésszé válik. Ez egy nagyszerű könyv az álmok, a tehetségek és a barátság fontosságának megvitatására.

Ne felejtse el a könyvek olvasási szintjét és tartalmát a második osztályos tanulókhoz igazítani. Élvezze a medvék világának felfedezését osztályával! Tudassa velem, ha további ajánlásokra vagy egyéb forrásokra van szüksége.

 

Magyar nyelvű könyveket tudsz-e ajánlani?

 

Természetesen! Itt van néhány ajánlás magyar nyelvű könyvekből, amelyek segíthetnek a medvékkel kapcsolatos témák tanításában:

  1. "Medve mesék - A medve és a lepke" - Nagy László - Ez a gyönyörűen illusztrált könyv egy medve és egy lepke barátságáról mesél. A történet segíthet a gyerekeknek megérteni az összetartozás és a barátság fontosságát.
  2. "Bogyó és Babóca - Bogyó és a medve" - Bartos Erika - A Bogyó és Babóca sorozatban Bogyó és Babóca új barátokat szerez a medvék között. A könyv játékosan bemutatja a medvék életét és szokásait.
  3. "Bori és a medve" - Tamás Éva - Bori egy kisgyerek, aki barátságot köt egy medvével. A történetben felfedezhetők a medvék világának néhány érdekes jellemzője.
  4. "Medve mese" - Nemes Nagy Ágnes - Ez a könyv több rövid történetet tartalmaz a medvékről. A mesék segíthetnek a gyerekeknek megismerni a medvék különböző viselkedési formáit és tulajdonságait.
  5. "Vadonatúj medvés mesék" - Tóth Krisztina - Ez a könyv tele van izgalmas és szórakoztató medvés mesékkel. A gyerekek élvezni fogják a különböző kalandokat és tanulságokat, amelyeket a történetek nyújtanak.

Remélhetőleg ezek a magyar nyelvű könyvek segítenek a medvékkel kapcsolatos témák feldolgozásában. Ha további ajánlásokra vagy bármilyen más erőforrásra van szükséged, ne habozz megkérdezni!

 

Felajánlott újabb kérdések:

Melyik könyvet ajánlanád a medvék életéről és szokásairól?

Van-e olyan könyv, amely segít az összetartozás és barátság témájában?

 

Szerintem szuper! És ez 3 perc alatt.


  

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése