2017. február 2., csütörtök

Rumini

   A 3.b osztálynak másodiktól van egy könyvajánló programja. A tanulók egy űrlap segítségével tölthetik fel egy adatbázisba azokat a könyveket, amiket olvasnak, majd az irodalom óra egy részében ajánlják a könyvet társaiknak. Az adatbázisból könnyen "kinyerhető", hogy ki olvasott a legtöbbet abban a tanévben, az első 3 helyezett egy kis jutalmat is kap. Az adatbázisnak azonban a legnagyobb haszna, hogy a gyerekek új olvasnivalót kereshetnek benne.



   Így a Rumini könyvek már sok gyerek számára ismertek voltak. A 3.-os olvasókönyv külön fejezetet szentel ennek az élvezetes regényfolyamnak. A szövegek azonban elég hosszúak, és vannak olyan tanulók, akiknek egy kicsit nehezek is. Ezért (és a jó hangulatért is), bevetettük a szokásos, már jól ismert digitális eszközeinket az olvasmányok feldolgozásához. (A hagyományos feldolgozási módok sem maradtak el: volt tanítói felolvasás, önálló olvasás ismeretlen szavak gyűjtésével...)
Használtuk ismét az Answergardent és ennek kinyomtatásához a Tagxedo-t. Gondolattérképet egy egyszerű és új alkalmazással készítettünk. Ez a Google Rajzoló.

   A két tanóra végén offline munka is született. Kíváncsian várom a tartalom elmondását a készített "eszközök" segítségével.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése