2018. január 13., szombat

Megismételhető-e egy remek projekt?

...és kezdődik!
Ezen a hétfőn, ugyan még nem hivatalosan, de elkezdődött az "Itt élned, halnod kell..." történelmi projekt a 4.b osztályban.
Jó, ha az embernek van egy díjnyertes projektje, amit ráadásul még szeret is, de "azóta" eltelt 4 év és a "jó dolgokat" is aktualizálni kell.
  • Át kell nézni a projekttervet,
  • meg kell beszélni a tanítványokkal, hogy szeretnék-e, hogy projektben dolgozzunk, a keretjáték minden elemével egyetértenek-e vagy javasolnak mást, 
  • aktualizálni kell az alkalmazásokat (van, ami a 4 év alatt már megszűnt), be kell mutatni közülük néhányat, amit a munka során használni fogunk, melyekre a kezdetektől szükség lesz,
  • regisztrálni kell a tanulókat az iskolai Office365-be,
  • és van még sok más teendő.
Van már blogunk (hiszen másodikban is volt), a Teams-ben van már csoportunk, a csoportnak van osztályjegyzetfüzete, ebben már vannak közös és névre szóló lapok, egy két link is került bele.
Jövő héten ezeket birtokba veszik a gyerekek.

Ma kerestem (a régi, megszűnt helyett) új idővonal alkalmazást. Találtam egy jó párat, a nagy részüket ki is próbáltam, végül a TimelineJS-t választottam. Tetszetős, jól áttekinthető idővonalat készíthetünk úgy, hogy egy exceltábla sablont töltünk le a Drive-ba, onnan megoszthatjuk közös szerkesztésre. A sablon fejlécét nem szabad megváltoztatni, a minta szerint kell az időpontot megadni, hozzá az eseményt és a kapcsolódó média elemeket (képeket, videót) és a végén excel táblánkat közzé kell tenni a neten. A közzététel után az alkalmazás egy balról jobbra haladó vetítést készít, nagyon tetszetős formában következnek egymás után az általunk elkészített események.
Ha majd néhány időponttal feltöltjük a táblát, itt is megosztom.

A megosztott excel linkjét szintén a Teams felületén lévő közös OneNote jegyzetfüzetbe tettem bele. Itt férhetnek majd hozzá a gyerekek. Ezzel elkerülhető, hogy már akkor is nyilvános legyen, amikor még nem készült el.
Ha már "megmutatható", akkor beágyazható blogba, weblapra.

A Linoitot most információk összegyűjtésére használjuk. Házi feladatként gyűjthetnek a tanulók adatokat - jelenleg a hét vezérről.

Keresek egy jó szavazós alkalmazást, mert a Kahoot csak 4 egységet kezel, de nekem 11 nevem van (őket választotta ki az osztály törzsfőnek), ezekből kellene 5+1 gyereket kiválasztani. Remélem, találok megfelelőt!

Az ilyesmikkel így szombaton el lehet bíbelődni akár 6 órát is. 😏
Hamarosan jelentkezem a folytatással.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése